Yakalanan Firarinin 79 suç dosyası 34 Yıl Kesinleşmiş Cezası Var

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık ve bilişim hırsızlığı gibi çok sayıda suçtan 34 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan U.T. yi başarılı takibiyle kıskıvrak yakalandı.
Emniyet birimlerinin aranan şahıslara yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında hedef listesinde olan 26 yaşındaki U.T.’nin sicili kabarık çıktı. Yapılan incelemelerde, şahsın bilişim sistemlerini kullanarak hırsızlık ve dolandırıcılık suçları başta olmak üzere tam 79 ayrı dosyadan aranmasının bulunduğu, ayrıca hakkında 34 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis ile 74 bin 580 TL adli para cezası olduğu belirlendi.
Operasyon İçin Düğmeye Basıldı
Teknik ve saha çalışmaları neticesinde firari hükümlünün saklandığı adresi tespit eden ekipler, operasyon için harekete geçti. Belirlenen adrese düzenlenen baskınla yakalanan U.T., emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.
Aynı Gün Cezaevine Gönderildi
Emniyetteki işlemleri tamamlanan şahıs, sevk edildiği adli makamlarca hakkındaki hükümler yüzüne okunarak tutuklandı. 26 yaşındaki firari, işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü, operasyon sonrası yaptığı açıklamada, kentin huzur ve güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı mücadelenin aralıksız ve kararlılıkla süreceği mesajını verdi.