Polis ve jandarmadan eş zamanlı operasyonlarında 143 kişi yakalandı

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından 29 Aralık’tan bu yana uyuşturucu madde ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında 143 kişiye işlem yapıldı.
İl Emniyet Müdürlüğü’nün paylaştığı verilere göre il genelinde uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanan, ticaretini ve sevkiyatını yapan şahısların engellenmesine yönelik yapılan operasyonlarda 121 olayda 130 kişi gözaltına alındı. 113 şahıs serbest bırakılırken 7 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 5 kişi tutuklanırken 5 kişi de adliyeye sevk edildi.
İŞTE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜN ELE GEÇİRDİKLERİ
Öte yandan yapılan operasyonlar kapsamında ele geçirilen maddeler ise şu şekilde;
1.666 gr ESRAR,
432 gr KOKAİN,
96 gr SENTETİK KANNABİNOİD(BONZAİ),
37 gr AMFETAMİN,
23 gr METAMFETAMİN,
2 gr EROİN,
409 adet ECSTASY,
199 adet SENTETİK ECZA ele geçirildi.
Ayrıca yapılan bu operasyonlarda;
61.665 TL PARA
5 adet HASSAS TERAZİ ele geçirildi.
JANDARMANIN ELE GEÇİRDİKLERİ
İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Ekipleri ise aynı tarihlerde il genelinde genelinde icra edilen operasyon ve uygulamalarda 11 olayda; 13 şahsa adli işlem başlattı. Operasyonlar kapsamında 1 şüpheli şahıs tutuklanırken 12 şüpheli şahıs hakkında serbest yargılanma kararı verildi.
Operasyonlar neticesinde;
31 gr ESRAR,
165 gr SENTETİK KANNABİNOİD (BONZAİ),
56 ad SENTETİK ECZA,
4 gr EROİN,
2 gr SKUNK,
32 gr METAMFETAMİN ele geçirilmiştir.