Mehmet Amca, Vali Aktaş kırmadı sigarayı bıraktı!

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, 8 yaşından beri sigara içen Mehmet Uzuner’i sigarayı bırakma konusunda ikna etti. Uzuner, onlarca vatandaş önünde sigara kırdı.
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası sebebiyle ‘Nefesiniz Dumansız Hayatınız Sağlıklı’ Gölcük Anıtpark’ta etkinlik düzenlendi.
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Nefesiniz Dumansız Hayatınız Sağlıklı adıyla organize edinen etkinlik kapsamında Sağlık Sokağı kuruldu. Başta Yeşilay olmak pek çok il sağlık müdürlüğü birimi kurulan sokakta stantlarını kurdu. Kurulan stantlar sayesinde Gölcüklü vatandaşlara sağlık yaşam için atmaları gereken adımlar aktarıldı.
PROTOKOL BELGE VERDİ
İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan ev sahipliğindeki programa Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Berna Abiş, Gölcük İl Sağlık Müdürü Mustafa Serkan ve daha pek çok isim katıldı. Protokol üyeleri stantları gezdi, stant görevlileriyle sohbet etti. Program sonunda protokol üyeleri, yürütülen çalışmalar sonucu sigarayı bırakan kişilere belge verdi.
9 YAŞINDAN BERİ İÇİYOR
Programda stantları gezen Vali İlhami Aktaş ve beraberindeki protokol üyeleri, Sigara Bırakma Polikliniği Standı’na da uğradı. Vali Aktaş, stantta oturan 71 yaşındaki Mehmet Uzuner ile sohbet etti. Vali Aktaş, Uzuner ile 8 yaşında ilk defa denediği ve 9 yaşından beri içtiği sigarayı bırakması için konuştu. Uzuner, Vali Aktaş’ın sözleri üzerine çantasında olan sigara ve çakmağı çıkarıp standa bıraktı. Uzuner, standa bıraktığı paketten bir sigarayı da bırakma kararından dolayı protokolün ve onlarca vatandaşın gözü önünde kırdı.