Son Yağışlar barajlara yaradı, Yuvacık Barajı %52 Doldu

Dört gün boyunca etkili olan yağmur yağışları barajlarda su seviyesinin yükselmesini sağladı. Yuvacık Barajı’nda su seviyesi günden güne artarak yüzde 52’ye yükseldi.
Kocaeli’de 4 gündür sağanak yağış sıkıntılara yol açtı. Valiliğin açıklamasına göre il genelinde 612 su baskını yaşanırken, 506 personel ve 200 araçla müdahalede bulunuldu. Yağmur yağışı nedeniyle çok sayıda kaza meydana gelirken, ulaşımda sıkıntılar yaşandı.
Yağmur yağışı sıkıntılara neden olurken barajlarda ise su seviyesini yükseltti. Kurak geçen Ağustos ve Eylül aylarında yağışların etkisi barajlarda hemen görüldü. 51 milyon metreküp su kapasitesine sahip Yuvacık Barajı’nda son yağışlarla birlikte su seviyesi 30 Eylül günü yüzde 51, 3 Ekim günü ise yüzde 52’ye, Namazgah Barajı’nda ise yüzde 70’ten 83’e yükseldi.