Seyahatler artık o kodla yapılabilecek!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu ile gerçekleştirdiği toplantı sonrası Türkiye’deki son durumu açıkladı. Bakan Koca, Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden edinilecek bir kod ile şehirler arası yolculuk yapılabileceğini belirtti.
Telekonferans yöntemiyle toplanan Bilim Kurulu‘nda, koronavirüs ile mücadelede son durum ele alındı. Saat 14.00’te başlayan toplantının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden edinilecek bir kod ile şehirler arası yolculuk yapılabileceğini belirtti. Bakan Koca’nın açıklamaları şöyle:
“Mobil uygulamanın bir diğer fonksiyonu da şudur; bireyler risk taşımadığını, hasta veya temaslı olmadığını bu uygulama aracılığıyla gösterebilecek. Uçağa binerken bu uygulama serbest giriş kartı olacak. Ulaştırmada bu bilgi bizlerden göstermemiz istenecek. Bu bilgi sosyal hayata katılım söz konusu olduğunda özel bir bilgi değildir. Bu uygulamaya öncelikle şehirler arası uygulamaya geçiyoruz. Alacağınız kodu kullanarak uçak ve tren seyahati yapabileceksiniz.
İlgili seyahat firması tarafından sağlanıp tedbir alınacak. Sonradan bir yolcuya virüs tespit edilirse yolculuk esnasında temas ettiği kişilerin takibi yapılacaktır. Hayat Eve Sığar mobil uygulamasından HES kodu alınabilecek. Tüm yolcuların en üst düzeyde güvenliği sağlanmaya çalışacak. HES kodları kişiye özel tekil kodlardan oluşacak. TC kimlik numarası gibi sabit olmayacak. Her paylaşımında farklı bir HES kodu oluşturulabilecek.