Slider Üstü Reklam
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C












Sol












Sag

Safi Port’un kimyasal tankları halka sorulacak

Safi Port’un kimyasal tankları halka sorulacak
01.04.2022
A+
A-

Derince Limanı’nı 49 yıllığına kiralayan Safi Port, limanda dip taraması ve yeni kimyasal tanklar yapmak için proje hazırlandı. Hazırlanan proje ile ilgili halkın katılım toplantısı 14 Nisan günü yapılacak

2015 yılında Derince Limanı 39 yıllığına Safi Port’a kiralanmıştı. Aralık ayında kabul edilen torba teklif ile Safi Port ihalesiz 10 yıl da limanı işletme hakkı kazandı. Böylelikle 2054’te bitecek olan işletme hakkı 2064 yılına kadar uzatıldı. 2064 yılına kadar Derince Limanı’nın işleteme hakkında sahip olan Safi Port daha önce liman için yaptığı çalışmalarda kamuoyunda büyük tepki görmüştü. Limanı büyüten, ilave pek çok kimyasal tank yapan Safi Port yeniden Derince Limanı’nda çalışma başlatıyor. Şirket, limanda, “Rıhtım, Dip Tarama, Granüler ve Kimyasal Depolama Tankı İlavesi” yapılması için proje hazırladı.

81 YENİ KİMYASAL TANK

Hazırlanan projeye göre, limanda mevcut rıhtımı yıkarak 15 bin 389 metrekarelik yeni bir rıhtım alanı yapılacak. Bununla birlikte denizde 890 bin 850 metreküplük dip tarama faaliyeti yapılacak. Limanda 10 adet 86 bin 570 metreküp hacme sahip granüler depolama tankı, 81 adet 133 bin 900 metreküp hacme sahip kimyasal depolama tankı ilavesi yapılacak.

 

TOPLANTI 14 NİSAN’DA

Toplam maliyetinin 431 milyon TL olduğu açıklana proje ile ilgili ÇED başvurusu yapıldı. Proje ile ilgili “Halkın Katılım Toplantısı” yapılmasına karar verildi. Halkın katılım toplantısı 14 Nisan günü saat 10.00’da Derince’de bulunan Yelken Kafe’de düzenlenecek. Derince Limanı’nda yapılacak olan dip tarama ve kimyasal tanklar ile ilgili bölge sakinleri ve vatandaşların tepki göstermesi bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.