Kocaeli Valiği, arama çalışmalarının detaylarını paylaştı!
Kocaeli Valiliği, 3 gündür kayıp olan Dr. Uğur Tolun’u arama çalışmalarıyla ilgili detayları paylaştı.
Açıklamada arama çalışmalarına 169 personel ve 100’e yakın araç, iş makinesi ve motorla katılım sağlandığı ifade edildi. Ayrıca Vali Seddar Yavuz’un gözetim ve denetiminde yapılan arama çalışmalarının netice alınana kadar sürdürüleceği vurgulandı.
Kocaeli Valiliği‘nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Yakınları tarafından 13.01.2021 günü akşam saatlerinde kayıp olduğu ihbarı yapılan ve Acısu Polis Merkezinden 14.01.2021 günü saat 08:30 sıralarında Kocaeli AFAD’a gelen bildirimde 13.01.2021 tarih saat 19:10’dan itibaren Uğur Tolun isimli vatandaşımızdan haber alınamadığı iletilmiştir.
Kayıp şahsın cep telefonu 13.01.2021 tarihinden beri kapalı olduğu bildirilmiş, BTK üzerinden son konum bilgileri alınmıştır.
Elde edilen bilgiler doğrultusunda kayıp vatandaşımızı Kocaeli AFAD, Sakarya AFAD, Kırklareli AFAD, Jandarma, JAK, Emniyet, Kocaeli İtfaiyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe Zabıta, Kızılay, UMKE, AKUT, İHH, AFGD, Kross Motorcular, Türkiye İzcilik Federasyonu Kocaeli ve ANDA olmak üzere; 67 araç, 2 iş makinası, 5 Kross motor, 5 kar motoru, 5 ATV, 1 8X8 kirpi Kurtarma aracı, 5 Drone, 1 Bot ve 169 personelin katılımları ile Kartepe kuzuyaylası, Altınoluk Yaylası, Sultaniye, Pazaryeri, Suadiye Tabiat Parkı, Eski Yayla Meşruriye, Çilekli, Ercova İnönü yaylası, Sapanca göl kenarı serindağ mevkii ve üst bölgesinde arama kurtarma çalışmaları sürdürülmektedir.
Arama kurtarma çalışmalarına havadan desdek vermek üzere talep edilen helikopter hava muhalefeti dolayısıyla katılamadığından, aramalar Drone ve yer ekipleri ile devam etmektedir. Her ihtimali değerlendiren ekiplerimiz sapanca gölü ve çevresinde karada ve suda tarama yapmış, sonuç alınamamıştır.
14.01.2021 tarihinden itibaren yapılan arama çalışmaları bugünde devam etmekte olup, arazi şartlarının güçlüğü, mevsim şartlarının zorluğuna rağmen Sayın Valimiz Seddar YAVUZ’un gözetim ve denetiminde çalışmalar netice alınana kadar sürdürülecektir.”