Slider Üstü Reklam
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C












Sol












Sag

Kocaeli sahillerinde sıkı denetim!

Kocaeli sahillerinde sıkı denetim!
22.08.2026
A+
A-

MAVİ BAYRAKLI PLAJLAR GÖZETİM ALTINDA

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle Kocaeli’deki sahil ve plajlarda artan yoğunluk, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmalarını hızlandırmasına neden oldu. Zabıta Dairesi Başkanlığı, Güvenlik Şube Müdürlüğü ile işbirliği yaparak Mavi Bayraklı plajlarda düzenli devriyeler ve denetimler yapıyor. Bu kontrollerde, plajların genel kullanım düzeninin yanı sıra vatandaşların huzurunu ve güvenliğini tehdit edebilecek her türlü uygulama yakından takip ediliyor.

ÇADIR VE İZİNSİZ EŞYALARA MÜDAHALE

Denetimlerin odak noktalarından biri de plajlarda çadır kurulması. Mavi Bayraklı plajlarda çadır kurulmasına kesinlikle izin verilmezken, ekipler kurallara aykırı tespit edilen durumlara anında müdahale ediyor. Ayrıca, ortak kullanım alanlarını kısıtlayan izinsiz şezlong ve şemsiye kullanımları da kontrol altında tutuluyor. Bu uygulamalarla sahillerin tüm vatandaşlar tarafından eşit, rahat ve güvenli bir şekilde kullanılabilmesi amaçlanıyor.

YEŞİL ALANLARDA ATEŞ YAKMA YASAĞI

Büyükşehir ekiplerinin denetimleri sadece plajlarla sınırlı kalmıyor. Sahil bölgelerindeki yeşil alanlarda da düzenli kontroller yapılıyor. Mangal, semaver ve benzeri ateş yakma yöntemlerine bu alanlarda izin verilmiyor. Özellikle yoğun kullanılan yeşil alanlarda yapılan devriyelerde kurallara uyulup uyulmadığı denetleniyor ve vatandaşlara ateş yakma yasağı hakkında bilgilendirme yapılıyor.

HUZURLU BİR YAZ SEZONU HEDEFİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaz sezonu boyunca sahil ve plajlarda vatandaşların huzurunu, güvenliğini ve ortak kullanım düzenini sağlamak için denetimlerini sürdürecek. Zabıta Dairesi Başkanlığı ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, koordineli çalışmalarına devam ederek yaz aylarının güvenli ve huzurlu geçmesine katkı sunmayı hedefliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.