Kartepe’deki yoğun kar yağışının dört gün devam etmesi bekleniyor!

Kocaeli’nin Kartepe bölgesinde beklenen kar yağışı, gece saatlerinde başladı. Yoğun bir şekilde etkili olan kar yağışı, zirveyi tekrardan beyaz örtüyle kapladı. Kar yağışının dört gün boyunca devam etmesi bekleniyor

Kar timi, kara hazır
Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Departmanı ise gönderdiği bültende, Büyükşehir Belediyesi kar timlerinin sadece Kartepe Kayak Merkezi ve yüksek kesimlerde değil, 5 Şubat’ta başlayıp 6 Şubat’ta da devam edecek kent geneli kar yağışı için de hazır olduklarını duyurdu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde olumsuzluk yaratacak her türlü duruma karşı her an hazır kıta bekliyor. Bu bağlamda Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısı sonrası özellikle kar yağışının etkisini artırdığı yüksek kesimlerde olumsuz bir durum yaşanmaması için ön hazırlıklar tamamlandı. Büyükşehir, meteorolojik raporları da inceleyerek, yağışın son bulacağı ana kadar çalışmaya ve nöbet tutmaya devam edecek. Kentimizin yüksek kesimlerinde gece saatlerinde başlayan kar yağışının ardından ekipler yolların açık kalması için çalışmaları başlattı.
Tüm ekipler teyakkuzda
Büyükşehir Yol Bakım Timi ve A Takımı’ndan oluşan Karla Mücadele Ekipleri, 440 personel ve 235 araç ve iş makinesi ile gece ve gündüz olmak üzere iki vardiyalı görev yapıyor. Kartepe, Başiskele, Gölcük, Körfez İlimtepe ve İzmit Umuttepe gibi yüksek kesimler başta olmak üzere tüm ilçelerde konuşlandırılan ekipler; greyder, loader, bobcat, ekskavatör, pto gibi iş makineleri ve tuz yüklü kamyonlarla tüm ilçelerde 24 saat nöbet tutuyor.

47 ton tuz rezervi
Büyükşehir, buzlanmayı önlemek için 47 bin ton tuz alımı yaparak, ihtiyaç halinde kullanılmak üzere depoladı. Yaklaşık 15 bin ton tuz, il genelinde buzlanmanın etkili olduğu bölgelere gönderildi. Tuz rezervi ile yollarda sıcaklığın sıfırın altına düştüğü durumlarda tuzlama yapılarak buzlanmanın önüne geçiliyor.