DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
























Kandıra’yı don vurdu ürünün Yüzde 90’ı yandı

Kandıra’yı don vurdu ürünün Yüzde 90’ı yandı
14.04.2025
A+
A-

Geçtiğimiz Cuma gününden itibaren Kandıra’da meydana gelen zirai don nedeniyle fındık tarlaları büyük hasar gördü. Kandıra İlçe Tarım Müdürlüğü ihbar üzerine gittiği 50-60 dönümlük bir arsada yüzde 90’lık kayıp yaşandığını rapor etti.

DAHA DA ARTACAK

Kandıra Ziraat Odası Başkanı Erdal Çetin konu hakkında şunları söyledi; “ Geçen hafta bunları dile getirmiştik. Bizim paylaşımlarımızın ardından zarar eden çiftçiler ilçe tarım müdürlüklerine müracaat yapmaya başladılar. Sigortası olan çiftçiler TARSİM’e diğerleri ilçe tarım müdürlüklerine gitmeye başladı. Müracaat edenler daha da artacak.

TOPLAM ZARAR NET DEĞİL

Kandıra’da 50-60 dönümlük bir fındık tarlasında zarar kontrolü yapıldı. Yüzde 90 zarar görüldü ve raporlandı. Şu an il genelinde zararın toplam boyutu net değil. Çok büyük bir zararımız yok gibi gözüküyor. Ne kayısı kaldı, ne üzüm kaldı. Karadeniz bölgesinde fındığın yüzde 80’i yandı. Karadeniz’den, İç Anadolu’ya, Ege’den Trakya’ya pek çok ürün dalında yandı”.  Ülkemizin başından geçen bu olay nedeniyle çiftçimize çok geçmiş olsun diyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.