Slider Üstü Reklam
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C












Sol












Sag

Dolarda düşüş yaşanıyor

Dolarda düşüş yaşanıyor
20.10.2019
A+
A-

Küresel piyasalar veri odaklı seyrini sürdürürken, Türkiye ile ABD’nin, Suriye’nin kuzeydoğusundaki operasyon konusunda anlaşmaya varmasının ardından azalan jeopolitik risklerle yurt içi piyasalarda pozitif bir seyir izlenmeye başlandı. Dolar 5.93 lira seviyelerinden 5.75 liraya kadar geriledi. Euro ise 6.41 lira seviyelerinde işlem görüyor. Borsa İstanbul ise banka hisseleri öncülüğünde yüzde 3.70 oranında primle 98 bin 406 puan seviyesinden güne başladı. 2 yıllık gösterge faiz ise yüzde 5’e yakın düşüşle yüzde 14.96 seviyesinde bulunuyor. Gram altın da 283 lira seviyelerinden 275 liraya kadar geriledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dün ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’yi kabulü ve heyetler arası görüşmelerin ardından Türkiye ile ABD arasında Suriye’nin kuzeydoğusuna ilişkin varılan anlaşma, jeopolitik risklerin ve ABD’nin ekonomik yaptırımlarının rafa kalkmasını sağladı. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, dün akşam yaptığı açıklamada ABD ve Türkiye’nin Suriye’de YPG’nin güvenli bölgeden çekilmesi konusunda anlaştığını belirtirken, ABD Başkanı Donald Trump ise Türkiye’ye yönelik yaptırımlara gerek olmayacağını kaydetti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da ABD heyetiyle yapılan görüşmeye ilişkin, “Bugünkü müzakerelerde Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli liderliği sonucunda istediklerimizi aldık.” ifadelerini kullandı.

Analistler, Türkiye’nin “güvenli bölge” konusunda daha fazla askeri müdahaleye gerek kalmadan istediğini alması ile ekonomik ve siyasi yaptırım risklerinin rafa kalkmasının Türk lirası varlıklarını pozitif etkilemeye devam etmesinin beklendiğini bildirdi. New York borsasında işlem gören iShares MSCI Turkey ETF’nin anlaşma haberi ile dün yüzde 3,78 değer kazandığına dikkati çeken analistler, BIST 100 endeksinde, 97.500 seviyesinin takip edileceğini kaydetti. BIST 100 endeksi, dün son bir saatte etkili olan alımlarla günü yüzde 0,81 artışla 94.896 puandan tamamlamıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.