Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının büyük kısmının karşılandığı Yuvacık Barajı’nda, kurak geçen mevsim dolayısıyla su seviyesinde günden güne azalma yaşanmıştı. Başiskele’de bulunan baraja su takviyesi Sapanca Gölü’nden su alınıyordu. Kar yağışının başlamasıyla birlikte barajların doluluk oranı da artmaya başladı.
YAĞIŞLAR SÜRECEK
12 Ocak’ta Yuvacık Barajı’nda doluluk oranı yüzde 14 seviyesindeyken bugün yüzde 16’ya çıktı. Kocaeli’yi besleyen bir diğer kaynak Namazgah Barajı’nda ise yüzde 68 seviyesindeyken yağışlardan sonra oran yüzde 69’a yükseldi. Haftalık hava durumu raporuna göre ilimizde kar yağışı devam edecek. Yağışlarla birlikte Yuvacık Barajı ve Namazgah Barajı’nda doluluk oranlarının daha da yükselmesi bekleniyor.

“YAĞIŞLARIN SÜRMELİ”
İSU Genel Müdürü Ali Sağlık gazetemize yaptığı açıklamada, “Kar yağışlarında yükseliş yavaş yavaş olur. Bir hafta sonra daha yüklü seviyelerde artışlar gözlenmeye başlanır. Her geçen gün seviye yükselir. Bu sebeple hala Sapanca Gölü’nden takviye alınıyor. Yuvacık’ta şu anda yüzde 17 seviyelerindeyiz. Bu seviye bu akşam yüzde 19’lara çıkar. Biraz daha bekleyelim. Önümüzdeki hafta sonu da yağış bekleniyor. İnşallah yağışlar gelir de Sapanca Gölü’ne ihtiyaç duymayız” dedi.