Vali Aktaş’tan denetimleri sıklaştırma talimatı, Okullarda güvenlik alarmı!

Kocaeli’de okul ve çevrelerinde alınan tedbirler yakın takibe alınırken, Vali İlhami Aktaş bu kez İzmit Nuh Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde güvenlik önlemlerini yerinde denetledi.
Kocaeli’de öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitimlerini sürdürebilmeleri amacıyla okullardaki denetimler devam ediyor. Özellikle son dönemde Türkiye’nin farklı noktalarındaki okullardan gelen şiddet ve saldırı haberleri, eğitim kurumlarında alınan güvenlik tedbirlerinin önemini bir kez daha gündeme taşıdı.
Bu kapsamda kent genelindeki okullarda yürütülen çalışmaları takip eden Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, İzmit Nuh Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne giderek mevcut güvenlik uygulamalarını inceledi.
GİRİŞ ÇIKIŞLAR VE OKUL ÇEVRESİ İNCELENDİ
Vali Aktaş’ın denetiminde özellikle okulun giriş ve çıkışlarında uygulanan kontroller üzerinde duruldu. Okul binasının yanı sıra çevrede alınan güvenlik tedbirleri de incelendi.
Yetkililerden mevcut uygulamalar hakkında bilgi alan Aktaş, belirlenen güvenlik önlemlerinin herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden ve titizlikle uygulanması yönünde talimat verdi.