Slider Üstü Reklam
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C












Sol












Sag

Şermin Aksu’nun “Kocaeli’nden Cambridge’ye Uzanan Başarı Hikayesi” Kişisel Fotoğraf Sergisine Büyük İlgi

Şermin Aksu’nun “Kocaeli’nden Cambridge’ye Uzanan Başarı Hikayesi” Kişisel Fotoğraf Sergisine Büyük İlgi
06.12.2025
A+
A-

Fotoğraf Sanatçısı ve aynı zamanda SMMM olan Şermin Aksu’nun “Kocaeli’nden Cambridge’ye Uzanan Başarı Hikayesi” kişisel fotoğraf sergisi Kocaeli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasının fuaye alanında açıldı.

Tarihi eserleri ve coğrafi güzellikleri fotoğraf kareleriyle ölümsüzleştiren SMMM Şermin Aksu, Türkiye’nin çeşitli illerine giderek Selçuklu, Osmanlı ve Anadolu kültürlerine ait ören yerleriyle balkan ülkelerindeki doğal güzellikleri, Türk ve Osmanlı tarihine ait eserleri fotoğraflayarak oluşturduğu sergi meslektaşları ve çeşitli STK başkan ile temsilcileri tarafından ziyaret edildi. Ayrıca Diyarbakır Ulu Caminin resmedilen fotoğrafı, Cambridge Üniversitesi Sözlüğü editörleri tarafından, ‘Arch’ terimini en net şekilde tanımlayan görsel olarak seçilerek, akademik anlamında otorite kazandı.

Kişisel fotoğraf sergisine duyulan ilgide çok mutlu olan Şermin Aksu, bu işe amatör bir ruh ve sevda dolu bir hevesle başladım. Her çekilen karenin mutluluğunu yaşarken o karenin öyküsünü ve tarihi geçmişindeki derinleri beni çok etkiliyor. Çektiğim karedeki tarihe canlı şahitlik, doğal güzelliklerin tarifsiz mutluluğu ve yaşanmış öykülerin fotoğraflarını insanların ilgi ve bilgisine sunmaktan son derece keyif alarak mutlu oluyorum. Bu sergi boyunca ziyaretçilerime, fotoğraflardaki tarihi eserlerin canlı ve doğal halini sunmak, doğal güzelliklerin manzaralı hallerini paylaşmak ve fotoğrafların öykülerini paylaşmak tarifsiz bir his ve mutluluğu taşıdım.

Bu mekânı bizim hizmetimize sunan Kocaeli SMMM Odası Şube Başkanım Özcan Çakır ve yönetimine, Dört Duvar Derneği Başkanı Özkan Yormaz’a,  Kocaeli Yığılcalılar Derneği Başkanı Nezih Ekrem Keleş’e, Birebir TV Yönetim Kurulu Başkanı Resul Orman’a,  Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Nagihan Aygün’e, Kocaeli Ardahanlılar Vakfı Başkanı Burhan Aktaş’a,  Mevlana Platformu Başkanı Önder Uğurlu’ya, Kocaeli Veni Vidi Gez Derneğinin üyeleri olmak üzere,  uzaktan ve yakından sergime teşrif eden başta meslektaşlarım ile STK ve Dernek başkanları ile tüm dostlarıma, sanatseverlere teşekkürlerimi sunarım dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.