Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Dilovası’ndaki OSB’lerde Açılışlara Katıldı

Dilovası İlçesine gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (GEBKİM) ve İMES Orgnize Sanayi Bölgesinde fabrika ve üretim açılışlarına katıldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kocaeli’de bir günde hem üretim tesislerinin açılışını yaptı hem Ar-Ge merkezlerini inceledi hem de genç yazılımcılarla buluştu. Program, “üreten Türkiye” vizyonunun sahadaki yansıması oldu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kocaeli’de gerçekleştirdiği yoğun programla sanayi ve teknoloji alanındaki yatırımları yerinde inceledi. Gün boyu süren ziyaretlerde üretim, Ar-Ge ve insan kaynağı başlıkları aynı çerçevede buluştu.
GEBKİM’DE YENİ TESİS: ÜRETİM VE İHRACAT VURGUSU
Programın ilk durağı GEBKİM OSB oldu. Tekno Yapı Kimyasalları 5. Üretim Tesisi’nin açılışına katılan Bakan Kacır, yeni yatırımların Türkiye’nin üretim kapasitesini artırdığını ve istihdama katkı sunduğunu ifade etti. Kacır, açılan tesisin yalnızca iç pazara değil, ihracata da önemli katkılar sağlayacağını vurgulayarak yatırımcıları tebrik etti.
İMES OSB’DE “NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI” MESAJI
Açılışın ardından İMES Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Mükemmeliyet Merkezi’ni ziyaret eden Bakan Kacır, burada yürütülen eğitim ve Ar-Ge çalışmalarına ilişkin bilgi aldı. Kacır, sanayinin gelişiminde en kritik unsurun nitelikli insan kaynağı olduğunu belirterek, bu tür merkezlerin eğitim ile üretimi buluşturan stratejik yapılar olduğuna dikkat çekti.
BİLİŞİM VADİSİ’NDE GELECEK SAHNEDE
Bakan Kacır’ın programındaki en dikkat çeken duraklardan biri de Bilişim Vadisi oldu. 42 Türkiye’nin ilk mezuniyet törenine katılan Kacır, genç yazılımcılarla bir araya geldi. Projelerini sergileyen öğrencilerle sohbet eden Kacır, Türkiye’nin dijital dönüşümünde gençlerin rolüne vurgu yaptı. Uygulamalı eğitim modeliyle öne çıkan 42 Türkiye programı, klasik eğitim anlayışının ötesinde bir sistem sunuyor.
SİMA ALÜMİNYUM’DA YERLİ ÜRETİM ATAĞI
Program kapsamında Sima Alüminyum Üretim Hattı’nın açılışı da gerçekleştirildi. Tesisin farklı sektörlere üretim sağlayarak ekonomiye katkı sunacağı ifade edildi. Bakan Kacır, yerli üretimi güçlendiren yatırımların bölgesel kalkınma açısından kritik olduğunu belirtti.
KOCAELİ: SANAYİ VE TEKNOLOJİNİN MERKEZİ
Kocaeli’de gerçekleşen bu yoğun program, Türkiye’nin üretim ve teknoloji vizyonunun somut bir göstergesi olarak öne çıktı.
Aynı gün içinde açılan tesisler, incelenen Ar-Ge merkezleri ve mezun olan gençler; Türkiye’nin kalkınma modelinin üç temel ayağını bir araya getirdi: Üretim, bilgi ve insan. Kocaeli ise bu üçlü yapının kesiştiği noktada, Türkiye’nin sanayi ve teknoloji üssü olma rolünü bir kez daha ortaya koydu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki GEBKİM OSB’de gerçekleştirilen Tekno Yapı Kimyasalları Üretim Tesisi Açılış Töreni’nde önemli mesajlar verdi. Kacır, bugünün dünyasında en önemli kuvvet çarpanının üretim kabiliyeti ve teknolojik üstünlük olduğunu belirterek, tam bağımsız Türkiye hedefi doğrultusunda üreticilerin, girişimcilerin, sanayicilerin ve emekçilerin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.
