DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
























Meslek lisesi mezunlarına 28 bin 736 TL maaş gibi cep harçlığı!

Meslek lisesi mezunlarına 28 bin 736 TL maaş gibi  cep harçlığı!
17.02.2025
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, istihdamı artırmak ve işgücü piyasasına nitelikli eleman kazandırmak amacıyla yürütülen İşbaşı Eğitim Programı kapsamında katılımcılara sağlanan maddi destekleri açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, istihdamı artırmak ve işgücü piyasasına nitelikli eleman kazandırmak amacıyla yürütülen İşbaşı Eğitim Programı kapsamında katılımcılara sağlanan maddi destekleri açıkladı. Bakan Işıkhan, programdan yararlananlara aylık 22 bin 104 TL cep harçlığı verildiğini, meslek lisesi mezunları için bu rakamın yüzde 30 artırılarak 28 bin 736 TL’ye çıkarıldığını duyurdu.

MESLEK LİSESİ MEZUNLARINA ÖZEL DESTEK

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, meslek lisesi mezunlarına yönelik desteklerin sürdüğünü belirterek, “Meslek lisesi mezunlarının ‘Aktif İşgücü Programları’ kapsamında bilgi ve deneyim kazanmalarını sağlıyoruz. İşgücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun politikalar geliştirerek mezunlarımızı maddi açıdan desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI NEDİR?

İŞKUR tarafından yürütülen İşbaşı Eğitim Programı, işsiz bireylerin mesleki deneyim kazanmasını ve istihdam edilebilirliklerini artırmasını hedefliyor. Program, iş arayanların işverenler tarafından istihdam edilmeden önce belirli bir süre boyunca iş başında eğitim almalarına olanak tanıyor.

İşbaşı Eğitim Programından yararlanmak isteyen adayların şu şartları taşıması gerekiyor:

  • İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,
  • 15 yaşını tamamlamış olmak,
  • İşverenin birinci veya ikinci derece yakını veya eşi olmamak,
  • Emekli olmamak,
  • Son bir yıl içinde programa başvurduğu işyerinde sigortalı olarak çalışmamış olmak,
  • Daha önce aynı meslekte düzenlenen kursu veya programı tamamlamamış olmak,
  • İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden yararlanmış olmak.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAM BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İşbaşı Eğitim Programı, günde en az 5, en fazla 8 saat olacak şekilde düzenleniyor. Haftalık 45 saati aşmayacak biçimde planlanan program süresi şu şekilde belirlenmiştir:

  • Bilişim ve imalat sektörlerinde en fazla 6 ay,
  • Diğer sektörlerde en fazla 3 ay,
  • Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi dijital alanlarda 18-29 yaş arası gençler için en fazla 9 ay uygulanmaktadır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.