Makine İhtisas OSB’den Sanayiciye Üretim ve İstihdam Desteği!

Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetiminden Ülkemizin Covid 19 Günlerinde örnek Davranış sergileyerek üye sanayicine bu süreçte 40 milyon TL’lik destek verecek
Makine İhtisas OSB Müteşebbis Heyetinin aldığı kararla, OSB içinde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının üretim ve İstihdamını desteklemek için elektrik, su , doğalgaz, arıtma ve yönetim aidatları borçlarını faizsiz olarak 3 ay süreyle erteledi
Bölge Yönetim Kurulunun üretimde bulunan katılımcılara gönderdiği yazılarda şu ifadeler yer alıyor.
“Müteşebbis heyetimizin almış olduğu karar ile Koronovirüs salgınının ekonomik olarak piyasa etkilerine maruz kalan ve nakit akışı etkilenen şirketlerin üretim ve istihdamına destek amacıyla Organize Sanayi Böjlgemizde faaliyet gösteren katılımcıların Mart-Mayıs 2020 dönemi borçlarının ertelenmesi” yönünde karar alınmış olup üretim faaliyeti yapan katılımcılarımızın bu dönemlerdeki (Elektirik-Su-Arıtma ve Aidat) oluşacak borçları gecikme zammı uygulanmaksızın erteleme yapılabilinecektir” denilmekte.
OSB Bölgesinde bulunan kuruluşların ertelemeye konu olan 3aylık toplam tutarın da 40 Milyon TL olduğu bilgisi edinilmiştir.
Bu güne kadar hep doğru işlere ve sessizce imza atan Bölge Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulunu kutluyor, ve diğer OSB’lerin de örnek olmasını diliyoruz.