Slider Üstü Reklam
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C












Sol












Sag

Körfez’de ‘kırmızı çizgi’ çekildi

Körfez’de ‘kırmızı çizgi’ çekildi
30.03.2021
A+
A-

İçişleri Bakanlığı tarafından yaya önceliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı kırmızı çizgi uygulamasına Körfez’de katıldı. Körfez’deki yaya geçitlerine de ‘kırmızı çizgi’ uygulanırken, trafikte yayanın önceliği olduğuna dikkat çekildi. Kırmızı çizginin Körfez’de çekildiği ilk yaya geçidi ise Mimar Sinan Mahallesi’nde Petkim Ortaokulu önündeki yaya geçidi oldu.

 

ÇİZGİLER BOYANDI

Programa; Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı. İlk çizgiyi Başkan Şener Söğüt ve Kaymakam Bilgin boyarken, öğrenciler de fırçayı aldı ve bir çizgiyi boyadı. Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, “Kırmızı çizgi vurgusuyla birlikte ümit ediyorum ki bundan sonra da yayalarımıza bugüne kadar olduğu gibi daha çok hassasiyet gösterilir” dedi.

 

FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Başkan Şener Söğüt’te projenin önemli olduğuna vurgu yaparak, “ Amaç bu tür etkinliklerle farkındalık oluşturarak, yayaların can güvenliklerini sağlamak, sürücülerin bu kurallara uymalarını sağlamak” dedi. Boyama işlemi sonrasında protokol üyeleri ellerinde dövizlerle katılan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.