Kocaeli’nde ÖNEM Projesi’yle 4 yılda 1 milyon 493 bin çocuğa dokunuldu
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz tarafından 2020 yılında Kocaeli’de başlatılan Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM) projesi kapsamında 1 milyon 493 bin çocuğa dokunuldu.
DÖNEM GALASI GERÇEKLEŞTİ
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz tarafından 2020 yılından başlatılarak dezavantajlı ve risk altında bulunan çocuklara dokunmak amacıyla faaliyetlerin gerçekleştirildi Kocaeli Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM) Projesi 2023 – 2024 dönemi Gala Programı Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Vali Yavuz ve eşi Selda Yavuz’un katıldığı programda Önem Projesi tanıtımı yapılarak dönem faaliyetlerinin anlatıldığı video izlendi. Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü eşliğinde yürütülen projenin selamlama konuşmalarını Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen ve ardından Vali Yavuz yaptı.
PROTOKOL KATILDI
Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşen programa Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Hasan Aydınlık, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakütesi Dekanı Dr. Elif Çelebi, Büyük Birlik Partisi Marmara Bölge Koordinatörü Metehan Küpçü, öğretmenler ve hamiler katılım sağladı.
KAYBEDECEK EVLADIMIZ YOK
Akmanşen ardından konuşan Vali Yavuz, konuşmasına “Bizim kaybedecek hiçbir evladımız yok” diyerek başladı ve ardından şunları aktardı: “Herkesi kucaklamış evrensel bir mesajı olan bir milletimiz. Biz sadece bizim gibi düşünen ve bizim gibi düşünenleri önceliğimiz yapmadık. Her insanı gönülden kucakladık. Özellikle sanayi toplumunun getirdiği değişiklikleri sadece üretimi değiştirmemiş, sosyal anlamda da önemli etkiler bırakmıştır. Tam da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma gayreti bilim, sanayi yolculuğudur. Sanayi Devrimi gerçekleştikten sonra şimdi bilişimi ve dijital dönüşümü konuşuyoruz.
SORUNUMUZ YALNIZLIK
Bu denli dünyanın hızlı döndüğü bir dünyada en önemli sorunumuz yalnızlıktır. Diğer taraftan iletişim çağından bahsederken insanlar arasında ki iletişimin gerçekten uzak ve gönüllere hitap etmediğini de ifade etmek isterim. En büyük zararı çocuklarımızın gördüğünü, hakkettikleri sevgi ve ilgiyi göremediklerini, sadece maddi imkân sunmakla gönülleri tatmin olmadığını biliyoruz. Birçok risk faktörü ile karşı karşıya kalmış evlatlarımız var. ÖNEM Projesi’nde herhangi bir özel nedeni olan çocuğumuzun elinden tutmak, onun yanında olduğumuzu hissettirmek, sosyal faaliyet ile özgüven kazandırarak dirençli birey oluşturmak istiyoruz.
BAĞIMLILIK SİZE DE UĞRAR
Giderek bağımlılığın arttığını, tüm bağımlılıkların hızla yayınlandığı, ülkemiz de bağımlılıkla hedef ülke haline gelmiştir. Maddeler kolay ve ucuz erişilebilir hale gelmiştir. Arınma Merkezi’ni ziyaret ederek tek tek hikayeleri dinledim. Sanmayın ki bize uğramaz, eğer çocuklarınızın elinden sımsıkı tutmazsanız. Çocuğunun kimin ile gezdiğini ve ne ile meşgul olduğunu bilmezseniz size de uğrar. İnsanlar çocuklarını doğurarak annelik ve babalık vazifesini yapmış olmazlar. Sevginin ve şefkatin yerine konulacak değeri ben bulamadım. Bu eksikliği mutlaka tamamlamalıyız.
HER ÇOCUKTAN SORUMLUYUZ
Biz çocukları ailelerin çocukları olarak değil, aziz Türk milletinin çocukları olarak görüyoruz. O sebeple ülkemizin her çocuğundan sorumlu hissediyoruz. Koca koca üniversitelerden mezun olanların teşekkür etme, özür dileme sorunu varsa demek ki eksik bıraktığımız bir şey var demektir. Eğitimden kasıt insan davranışlarında ki olumlu tavır olarak görüyoruz. Çocuklarımızın davranışlarına, hayata hazırlıklarına dair bir kaygımız bulunmuyor. Özgüveni eksik ve sosyalleşemeyen çocukların akademik başarıları yarım kalır. Biz ikisini birleştirmek istiyoruz. Evlatlarımızı nitelikli olarak yetiştirerek hayata kazandırmak istiyoruz.
21 BİN 526 HAMİ DAHİL OLDU
Projemizde 4 yılda 1 milyon 493 bin evladımıza dokunduğumuzu söyleyebiliriz. Biz sadece özel evlatlarımıza dokunmuyor, diğer evlatlarımızla kaynaşması için uğraşıyoruz. Bu şehirde yaşayıp Orhan Camii görmemiş bir Kocaelili olabilir mi? Hedef tablomuzda 19 bin 344 öğrencimiz bulunuyor. Bu öğrenciler okullarda rehberlik servisleri tarafından belirleniyor. Bu yıl 265 bin 794 evladımız programlarımıza katıldı. Bu yıl 5 bin olmak üzere 21 bin 526 hamimiz projeye dahil oldu.”