İMES OSB Mükemmeliyet Merkezinde geleceğin üretimine ışık tutacak Mühendisler Yetiştiriliyor

İMES Organize Sanayi Bölgesi Mükemmeliyet Merkezi tarafından Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi başta olmak üzere ülke genelindeki çeşitli Üniversiteler ile Kalkınma Ajansı iş birliğiyle ”İstihdam Garantili Mühendis Geliştirme Programı” sertifika töreni Vali İlhami Aktaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Düzenlenen sertifika programıyla 2025 yılı içerisinde Kalkınma Ajansı Teknik Desteği ile İstihdam Garantili Mühendis Geliştirme Programı kapsamında, program zenginleştirilerek, Ülkemizde yer alan 11 Üniversiteden 9 farklı branjdan 23 Kursiyer Mühendis başarı göstererek belgelerini aldı.
İMES OSB Mükemmeliyet Merkezi’nde gerçekleştirilen sertifika törenine; Vali İlhami Aktaş, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, IMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tokkan, İMES OSB Bölge Müdür Yardımcısı Emine Ünsal Ersoy, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, İMES OSB Mükemmeliyet Merkezi Genel Müdürü Deniz Aygan, İMES yönetim kurulu üyeleri, katılımcılar ve davetliler katıldı.
İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tokkan yaptığı konuşmada şöyle dedi, “Bölgemizin ve ülkemizin en önemli vizyon projelerinden biri olan İMES OSB Mükemmeliyet Merkezimiz, endüstriyel nitelikli istihdam, eğitim, danışmanlık, AR-GE ve imalat anlamında örnek bir organizasyona ev sahipliği yapmaktadır. Emek ve sonucunda başarı dolu bu süreçlerde bizleri onurlandıran ve her zaman yanımıza olarak bizleri yalnız bırakmayan Sayın Valimize, Rektörümüze, Kaymakamımıza ile kent yöneticilerimize, emeği geçen tüm paydaşlarımıza ve özelde İMES OSB çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Merkezimiz, her faaliyetiyle üretimin geleceğine ışık tutacak bir merkez olarak çalışmalarını hep sürdürecektir” şeklinde konuştu.
İMES OSB Mükemmeliyet Merkezi Müdürü Deniz Aygan’da selamlama ve teşekkür konuşmasından sonra şöyle dedi
“Sanayicinin; İhtiyaç duyduğu Endüstriyel Niteliğe sahip personeli, sanayi gelişimine paralel şekilde, globalde yeni gelişen trendler doğrultusunda, Sektör deneyimli uzmanlar ve Sanayi müfredatı ile uygulamalı olarak Firma ve personel niteliğinin artırılması yönünde misyon üstlenmiş mükemmeliyet Merkezimiz de;
Merkezde Verilen 378 adet Kurs ve Seminerde 8819 kişi Nitelikli Eğitim Aldı
Faaliyete geçtiği 2022 yılı Haziran Ayından bu güne, 378 adet Kurs ve Seminer icra ederek 8819 kişi Nitelendirmek suretiyle sertifikalandırılmıştır. 93 Bölge içi firma olmak suretiyle Toplam da 715 firmaya eğitim hizmeti vermiştir. Aynı zamanda Dilovası Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile 24 adet hayat boyu öğrenme kursu icra ederek 755 Kişi ye nitelik kazandırmak suretiyle sertifikalandırmıştır. MEB METEK III projesi kapsamında Türkiye genelinden 3 Teknik Eğitim (Makine, Metal ve Yenilenebilir Enerji) Dallarında 65 öğretmenimize 2 hafta süreli 5 farklı seansta eğitim düzenleyerek, Globalde yeni gelişen trendler doğrultusunda, Sanayi Müfredatı ile uygulamalı Eğitimler vererek nitelik kazandırmıştır.
Eğitimlerde Mühendis Geliştirme Programları Uygulanıyor
2023 yılı son çeyreğinde başladığımız Marka Destekli Mühendis geliştirme programları kapsamında multidisipliner bir yaklaşım olan istihdam garantili Kalite Mühendisi yetiştirme programıyla GTÜ ve Kocaeli Üniv. Mühendislik Fakültesi mezunlarının katıldığı istihdama girmemiş 15 mezun Mühendis ile başladığımız projeye 2024 yılında projeyi daha da zenginleştirerek OPEX ve Dijitalleşme, Kalite, Üretim ve Tasarım Mühendisliği alanında Mühendis geliştirme programlarını icra ederek sektöre uygun Müfredatlar tasarlayarak sektörün ihtiyaç duyduğu insan kaynağını yetiştirerek istihdam edilmesini sağladık.
İş İstihdamına %94 Katkı Sağlandı
Bugün 2025 yılı içerisinde icra ettiğimiz Kalkınma Ajansı Teknik Desteği ile İstihdam Garantili Mühendis Geliştirme Programı kapsamında, program zenginleştirilerek, Ülkemizde yer alan 11 Üniversiteden 9 farklı branjdan 23 Kursiyer Mühendis, 2 aşamalı (yetkinlik ve Yabancı Dil) Mülakatlarını başarı sağlayan kursiyer Mühendisler, 1 ay süreli 30 Farklı Konuda 174 saat Sektör Deneyimli Uzmanlardan, Sanayi Müfredatı ile Oyunlaştırılmış Uygulamalı, Yalın Üretim, OPEX ve Dijitalleşme, Kalite, Üretim ve Tasarım Mühendisliği prosesleri alanında modüler eğitim alarak Başarı Sertifikası ile sertifikalandırılarak %94 oranında istihdam edilmesini sağladık.
İstihdamda kısıtlarımız; İstihdam Bölgesine uzaklık ve İstihdam edilmek istenen proseslere uygunluk olup, Bunları optimize etmeye çalışmaktayız.
Programlarımız hız kesmeden devam edecek olup, Mevcut 5 farklı proseste uygulanan Mühendis geliştirme Programlarımıza yeni programlar eklenerek, 2025 yılında Savunma Sanayi Mühendisi Geliştirme Programı ve Tedarik Zinciri Mühendisi Geliştirme Programı Müfredatları hazırlanmış olup uygulamaya alınacaktır.
Bu Doğrultuda; 12 Kursiyer Mühendisimize İstihdam Sağlayan, Archon Defence Firması yetkililerine, 2 Kursiyer Mühendisimize İstihdam Sağlayan Spazio Smart Warehouse Solutions firması yetkililerine, Bu imkanı sağlayan İMES OSB Yön Kur. Başkanı ve Üyelerine, Program Surecinde Teknik Desteği Sağlayan Doğu Marmara Kalkınma Ajansına, Eğitim Desteği sağlayan; Doruk Otomasyon, Bilginoğlu Endüstri, ABB Elektrik Türkiye, Siemens Türkiye Dijital Deneyim ve Uygulama Merkezi, Desita Yazılım, Boehlerit Sert Metal Türkiye , Yo&Di ve Nova Eğitim Firmalarımıza; Bireysel Destek veren, Teknorot Otomotiv İnsan Kaynakları direktörü Kaan GÜNVER, MSB 41 Askeri Fabrikalar Müdürlüğü Isıl İşlem Baş Mühendisi Sn. Ahmet İPEK ve Metroloji Uzmanı Sn. Ali Can KUYRUKLUYILDIZ ‘a ve Bu süreçte azim ve kararlılıkla kursa devam eden kıymetli kursiyer Arkadaşlarımıza teşekkür ederim.