İMES Başkanı Küçükay’ın hedefleri büyük “Sanayicilerimize ortak ARGE Merkezi” kuracağız

İMES Organize Sanayi Bölgesi sanayicileri, bölge sanayiciler içinde farkındalık bilgileri almaya devam ediyor. Habertürk Televizyonundan da canlı yayınlanan programda moderatör Noyan Doğan’ın sunduğu proğrama İMES OSB Başkanı İrfan Küçükay ile Emeklilik Gözetim Merkezi Başkanı Vekili ve Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Özgür Obalı katılarak Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili aydınlatıcı bilgiler verdiler.
İMES OSB Başkanı İrfan Küçükay canlı yayınlanan proğamda İMES OSB’yi bir kez daha etraflıca tanıtarak şöyle dedi “İMES 2010 YILINDA İLK fabrikalar kuruldu, yüzde 80-85 doluluk makine ihtisas OSB yiz, ayrıca OSB olarak doğurgan bir yapıya sahibiz. Yalova İMES’de içimizden çıkmış bir OSB’dir. Bu alanlarda, makine makina ekipmanları, beyaz eşya otomotiv sektörü imalat, makine ve savunma sanayiye yedek parça üretmelerimiz var. Önemli bir organize sanayi bölgesiyiz Cari açığın kapatılmasına büyük katkımız var. Envanter rakamlarımıza göre 2 milyar dolar katma değer sağlıyoruz. Sağladığımız bu değerin %34 ihracat yüzde 29 ithalattan oluşmaktadır. Hali hazırda 8500 kişi çalışmakta. 210 firma faaliyette bulunmaktadır. Ortalama her kuruluşta 50 kişi istihdam ediliyor. Hedeflenen istihdam 25 bin istihdam hedeflenmektedir.
İMES OSB’deki işletmeler olarak Bireysel emekliliğe en çok dahil olan bir yapımız var. Bizdeki firmalarda 50 kişi çalışmasıyla bu guruptayız, yani en yüksek bireysel emekliliğe dahil edilen guruptayız. 2003 yılında kurulan bireysel emekliliği İMES OSB olarak bizler katılımcılara iyi anlattık. Devlet katkısı 2013 yüzde %25 verdikten sonra tasarrufun önemi çok büyük. Vadeli çek var bizde tasarruf yok, cari açıkların şişmesi tasarruf fonlarının eksikliğindendir. Tasarrufun en çok getiri getiren kalem BES, çalışan bazında BES’den çıkma olayını caydırmak gerekiyor. Çalışan kitleye yönetici ne kadar dokunursa personel daha çok kalıcı olmasını sağlıyor
İMES sanayicileri olarak KOBİ ölçeğinde olduğumuzdan personelle irtibat halindeyiz, personelin ihtiyaçlarını daha iyi biliyoruz. KOBİlerin içinde işverenlerin katkısı büyük olacağını ümit ediyorum. İşverenin BES sistemi işinin içinde olması çalışanlar arasında daha çok benimsenmektedir. Tamamlayıcı emeklilik sistemiyle var olan SGK ile birlikte emeklileri koruyacak bir yapıya alacaktır
İMES OSB makine ihtisas, ileri teknoloji üreten OSB’yiz. İMES OSB yönetimi olarak firmaların rekabet gücünü arttırmak adına çalışmalarımız bu konuda. Her şeyi yapan insan nitelikli olan insan olmaz ise istediğiniz kadar otomasyona geçemezsiniz. İsterseniz Endüstri 4.0 geçin her projeyi her sistemi çalıştıracak nitelikli ara eleman ihtiyacı karşılamalıyız. Biz buraya uygulamalı ileri mühendislik mükemmeliyet merkezi adı altında bir projeyi 15 ocakta ticaret bakanımızın katılımı ile imzalayacağız. Okul benzeri bir merkez yapacağız. Buradaki firmaların ortak ARGE merkezi olacak dedi.