Slider Üstü Reklam
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C












Sol












Sag

Gebze’de orman yangını kontrol altına alındı: Ballıkayalar’da soğutma çalışması başladı

Gebze’de orman yangını kontrol altına alındı: Ballıkayalar’da soğutma çalışması başladı
23.08.2026
A+
A-

 Gebze ilçesinde Denizli Mahallesi’nde başlayan ve kısa sürede ormanlık alana sıçrayarak geniş bir bölgeye yayılan yangın, ekiplerin saatler süren yoğun müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Rüzgarın etkisiyle Pelitli ve Tavşanlı arasındaki Ballıkayalar Tabiat Parkı çevresine kadar ilerleyen alevlerin ardından bölgede yeniden yangın çıkma ihtimaline karşı soğutma çalışmalarına geçildi.

Gebze’nin Denizli Mahallesi’nde orman dışı alanda başlayan yangın, kuvvetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede ormanlık alana sıçradı. Alevlerin hızla yayılması üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, yangının kontrol altına alınması için havadan ve karadan yoğun çalışma yürütüldü.

Yangının büyümesiyle birlikte alevler Pelitli ile Tavşanlı mahalleleri arasındaki ormanlık bölgeye doğru ilerledi. Yangının Ballıkayalar Tabiat Parkı çevresine kadar ulaşması, ekiplerin müdahalesini daha da kritik hale getirdi.

HAVADAN VE KARADAN YOĞUN MÜDAHALE

Yangına Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri de müdahale etti. Söndürme çalışmalarına 5 uçak ve 5 helikopter havadan destek verirken, çok sayıda yangın söndürme aracı, iş makinesi ve kara ekibi de alevlerin ilerleyişini durdurmak için bölgede görev yaptı.

Özellikle rüzgar nedeniyle farklı noktalara sıçrama riski bulunan yangında ekipler, alevlerin yerleşim alanlarına ve daha geniş ormanlık bölgelere ulaşmasını önlemek için yoğun çaba harcadı.

SAATLER SONRA KONTROL ALTINA ALINDI

Ekiplerin uzun süren müdahalesi sonucunda yangının ilerleyişi durduruldu ve yangın kontrol altına alındı. Yangının tamamen söndürülmesinin ardından bölgede yeni bir alevlenme yaşanmaması amacıyla soğutma çalışmalarına başlandı.

Orman Genel Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin bölgede tedbir amaçlı çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. Ekipler, özellikle rüzgarın etkisiyle yeniden alevlenebilecek alanları kontrol ederek olası bir yangın riskine karşı müdahalelerini sürdürüyor.

BALLIKAYALAR ÇEVRESİNDE TEDBİR SÜRÜYOR

Yangının Ballıkayalar Tabiat Parkı çevresine kadar ulaşması nedeniyle bölgedeki çalışmalar büyük önem taşıyor. Ekiplerin, yangının etkilediği alanlarda kontrol ve soğutma çalışmalarını tamamlamasının ardından bölgede hasar tespit çalışmalarının yapılması bekleniyor.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesine yönelik incelemelerin sürmesi bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.