Gebze Belediyesi’nin düzenlediği 2. BMX Park Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

Gebze Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen BMX Park Türkiye Şampiyonası, Türkiye’nin dört bir yanından gelen ekstrem spor tutkunlarını Gebze’de buluşturdu. Nefes kesen akrobasi hareketlerine sahne olan şampiyonada dereceye giren sporcular ödüllerine kavuştu.
Gebze Belediyesi, gençlerin sporla iç içe büyümesini sağlayan ve kentin marka değerini artıran organizasyonlara bir yenisini daha ekledi. Gebze BMX Park’ın zorlu zemininde gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören 2. BMX Park Türkiye Şampiyonası, sporseverlere heyecan dolu anlar yaşattı.
Tribünler Heyecana Ortak Oldu
Türkiye’nin en yetenekli BMX sporcularının kıyasıya mücadele ettiği dev organizasyonda, bisiklet sporcularının sergilediği estetik ve yürekleri ağıza getiren akrobatik hareketler tribünleri dolduran vatandaşlardan büyük alkış topladı.
Müsabakaları Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün yanı sıra; Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer, Gebze Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hikmet Tatoğlu, Bisiklet Federasyonu Kocaeli İl Temsilcisi Esen Erdinç ve AK Parti Gebze Gençlik Kolları Başkanı Bilal Durmuş Kurt yakından takip etti.
Şampiyonların Kupa Heyecanı
Gün boyu süren zorlu yarışlar ve jüri değerlendirmeleri sonucunda kategorilerinde dereceye girerek podyuma çıkan isimler şu şekilde sıralandı:
Yıldız Erkekler: 1. Emirhan Kaya, 2. Mete Akbulut, 3. Kaan Gözen
Genç Erkekler: 1. Alperen Yılmaz, 2. Mert Efe Kul, 3. Toprak Karen
Elit Erkekler: 1. Evren Altuğ Cevdet, 2. İsmail Emre Dalgıç, 3. Demir Yüksek
Başkan Büyükgöz: “Gençlerimizi Geleceğe Hazırlıyoruz”
Ödül töreninde konuşan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, gençlere yapılan yatırımların önemine vurgu yaptı. Yerel yönetim olarak her zaman gençlerin yanında olduklarını belirten Başkan Büyükgöz, “Genç kuşaklarımızın spor çatısı altında, sağlıklı adımlarla büyümesi en temel önceliğimiz. Gebze Belediyesi olarak kazandırdığımız modern tesisler ve ulusal organizasyonlarla evlatlarımızın önünü açmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından gelen tüm sporcularımızı Gebze’mizde ağırlamaktan büyük gurur duyduk” ifadelerini kullandı.
Organizasyon, dereceye giren sporculara verilen kupaların ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.