GEBKİM Kimya İhtisas OSB Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı yaptığı konuşmada “OSB bölgemiz kurumsal yapısı ve ileri görüşlülüğüyle afetler ve acil durumlar için hazırlık çalışmalarına çok önceden başladık. Örnek projelerimizden olan Acil Müdahale Yazılımı kapsamında bugüne kadar 2 bin kişiye eğitim verdik. Deprem farkındalık seminerleri gerçekleştirdik” dedi.
Kimya sanayinin Kocaeli’ndeki örnek kümelenmesi GEBKİM OSB, başta deprem olmak üzere afet ve acil durumlara hazırlık konusunda da öncü bir rol üstleniyor.
GEBKİM Kimya İhtisas OSB’de bugün saat 13.30’da afetlere hazırlık konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmek amacıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte; bölgede oluşturulan deprem konteynerlerindeki tüm araç, gereç ve ekipmanlar ile iş makineleri ve çadırların tanıtımı yapıldı. Aynı zamanda GEBKİM Hafif Seviye Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi ile GEBKİM İtfaiyesi ekipleri, üye firmaların çalışanlarına ekipmanların doğru kullanımına yönelik eğitimlerde verildi.
EKİPMANLAR TANITILDI
GEBKİM Organize Sanayi Bölgesi’nin envanterinde GEBKİM İtfaiyesinin arama kurtarma çalışmalarında kullanmak üzere 4 itfaiye, 1 arama kurtarma itfaiyesi, 1 kamyon, 3 arama kurtarma iş makinesi, enkaz altı çalışmalarında büyük önem arz eden sismik akustik dinleme ve enkaz altı arama cihazı, termal kameralar, yılan kamera, kırıcı deliciler ve gece çalışmalarında kullanılacak jeneratörler ve aydınlatma ekipmanları gibi 120 kalemden oluşan araç gereç bulunuyor.
SEMİNERLER GERÇEKLEŞTİRDİK
GEBKİM OSB Cami Otopark alanında gerçekleşen etkinlikte açılış konuşmasını GEBKİM Kimya İhtisas OSB Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı gerçekleştirdi. Aracı konuşmasında şunları söyledi, “GEBKİM Organize Sanayi Bölgesi olarak deprem başta olmak üzere acil durumlara karşı gerekli tedbirleri almak için yürüttüğümüz çalışmalarda önemli bir ilerleme kayıt ettik. Türkiye ekonomine önemli katkılar sağlayan OSB bölgemiz kurumsal yapısı ve ileri görüşlülüğüyle afetler ve acil durumlar için hazırlık çalışmalarına çok önceden başladık. Örnek projelerimizden olan Acil Müdahale Yazılımı kapsamında bugüne kadar 2 bin kişiye eğitim verdik. Deprem farkındalık seminerleri gerçekleştirdik.
FARKINDALIK ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ
Afet farkındalığını artırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Organize Sanayi Bölgeleri oluşturdukları alt yapı ile hızlı hareket edebilme ve organize olmak yeteneğine sahiptir. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘her fabrika bir kaledir’ sözü bizim için çok kıymetlidir. Kalbimizde derin izler bırakan 6 Şubat depreminin ardından Kahramanmaraş ve Hatay’da depremin yaralarının sarılması için önemli çalışmalar yaptık. Depremzede vatandaşlarımızın barınma, gıda ve benzeri gibi ihtiyaçları için bölgeye iş makinaları, arama kurtarma ekipleri, GEBKİM üyelerimiz, barınma çadırları ve tüm ihtiyaçlarının olduğu ahşap evler kurduk. Deprem gibi büyük afetlerde ekipmanların ne kadar önemli olduğunu gördük. Hazırlık çalışmalarımızı bir adım öteye taşıyıp OSB bünyesinde 27 kişilik hafif seviye kentsel arama kurtarma ekibini kurduk.
MİLLETİMİZE KARŞI SORUMLULUKLARIMIZ VAR
Sizin ekipman satın alıp oraya müdahale etmeniz 24-36 saat Bu yüzden biz bunları yaşadık. Bugün şükürler olsun GEBKİM’de bunları hazırladık. Depremde kundaktaki bebekleri ile aileler fabrikamızda konakladılar. OSB bünyesinde gerçekleşecek olası bir depremde hizmet edecek araç ve gerecin yanında iş makinalarını da bölgemize kazandırdık. Sanayiciler olarak milletimize sorumluluklarımız var”
HER KURULUŞ ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI
Aracı’nın ardından konuşan AFAD Eğitim Sorumlusu Selim Biçer ise, “Bundan sonra da inşallah bunları kullanmaya gerek olmaz ama hazır olmaya gerek var. Afet sadece AFAD’ın konusu değil, ülkemizde bulunan her kuruluşun elini taşın altına koyması gerek. Biz her konuda desteğimizi sağlamaya devam edeceğiz. İbrahim Aracı’nın 6 Şubat’ta yaptığı yardımları yakından takip eden kişilerden biriyim. İnanılmaz yardımlar yaptı ve yapmaya devam ediyor. Bu iş zorlama ile olacak bir iş değil bir iyilik hareketi. Sahaya gönderdiğimiz arkadaşlardan şunu gördük; ne kadar zorluk yaşasa de tekrar gitmeye gönüllüydüler. AFAD gönüllük yaşını 15 yaşa indirdik” ifadelerine yer verdi.