Fırıncılara Tepki “Tekli pide bulamıyoruz”

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte her yıl başlayan tartışma yeniden gündeme geldi. Vatandaşlar gittikleri fırın ve bakkallarda tekli pide bulamadıklarını belirtiyorlar
Kocaeli’de bu yıl 330 gram pide 6 liradan, 660 gram pide 12 liradan satılıyor. Yumurtalı pidenin 330 gramı ise 7,5 liradan satılıyor. 660 gram yumurtalı pide de 15 liradan satışa sunuluyor.
Fiyatlar buyken vatandaşlar en ekonomik olan 330 gram tekli pideyi almak istiyor. Fakat fırın, market ve bakkallarda tekli pide bulunamıyor. Vatandaşlar bunu bir dayatma ya da çiftli pide satışını artırmaya yönelik bir hamle olarak görüyor.
Ali Gürel isimli okurumuz da “İnsanlar iki pideye nasıl 18 lira versin? Tekli pide satmıyorlar. Orta pide diye bir şey çıkarmışlar 9 liraya bunu satıyorlar. Ne zaman sorsam küçük pide yok. İnsanları bunu almaya zorluyorlar” dedi.