Slider Üstü Reklam
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C












Sol












Sag

Fabrikalara ceza yağdırıldı!

Fabrikalara ceza yağdırıldı!
04.06.2020
A+
A-

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 2020 yılı 1 Ocak-28 Mayıs tarihleri arasında uygunsuzluk tespit edilen 22 tesise 1 milyon 987 bin 696 lira 67 kuruş ceza kesildi

Vali Hüseyin Aksoy, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, yaşanılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının dünyanın tüketim alışkanlıklarını değiştirdiğini belirtti. Daha az atık oluşturma ve bunların yönetimi konusunda yeni alışkanlıklara ihtiyaç olduğunu kaydetti. Vali Aksoy, israfın önlenmesi, oluşan atığın azaltılması, geri dönüşümünün sağlanması amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayeleri ve öncülüğünde 2018’de başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında valilik kompleksinde, 23 Şubat 2018 – 28 Mayıs 2020 tarihleri arasında 29 bin 210 kilogram atık kağıt, 3 bin 600 kilogram atık cam, 1555 kilogram atık metal ve 2 bin 680 kilogram atık plastik toplanarak geri kazanım firmasına teslim edildiğini bildirdi.

37 TESİS 110 BACA

Aksoy, “İl genelinde proje başlangıcından itibaren, 16 bin 345 ton atık kağıt, 8 bin 61 ton atık cam, 7 bin 239 ton atık metal ve 10 bin 3 ton atık plastik toplanmış ve bu sayede 277 bin 845 ağaç kesilmekten kurtarılmış, atık cam, plastik ve metal toplanması ile de yüzde 95 ham madde tasarrufu sağlanmıştır. Fabrikaların emisyonları 7 gün 24 saat anlık izleniyor. Kentte 37 tesise ait toplam 110 bacanın online izleniyor. Bu sayede, sistemde bulunan fabrikaların emisyonları anlık olarak 7 gün 24 saat izlenmekte, veriler bilgisayarlara kaydedilmekte ve günlük olarak değerlendirilmektedir. İlimizde hava kalitesini iyileştirmeye yönelik olarak kimyasal depolamalara ilişkin valilik genelgesi yayımlanmış, bu genelgeyle Türkiye’de ilk defa kimyasal depolama yapan firmaların emisyonlarına yönelik çalışma yapılmış, belli başlı kimyasallar için emisyon tedbirleri bir standarda bağlanmıştır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.