DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
























Büyük Anadolu’dan Darıca’ya dev sağlık yatırımı

Büyük Anadolu’dan Darıca’ya dev sağlık yatırımı
13.03.2024
A+
A-

Büyük Anadolu Sağlık Grubu (BAH) Darıca’da dev bir yatırım daha gerçekleştirdi. Tam kapasiteyle çalışmaya başladığında 450-500 kişiyi istihdam edecek olan BAH Darıca , 20.000 metrekarelik alanda akıllı bina mimarisi ile tasarlanmış olup ; teknik altyapısı , üst düzey teknolojisi ve tüm branşlarda uzman profesyonel kadrosu ile bölgede yeni bir referans merkezi olmayı hedefliyor.

Doktor Yakup Yönten ve Nilgün Yönten dün bölge basınına bir iftar vererek yeni hastane yatırımı ile ilgili açıklamalarda bulundular.

BAH Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yakup Yönten; hasta hizmetinin lansman iftarları akabinde başlayacağını ifade ederek  yatırımın bölgemize , ülkemize ve sağlık camiasına hayırlı olması temennisiyle tüm davetlilerin Ramazan ayını tebrik etti.
Hasta konforunun ve mahremiyetinin ön planda tutularak tasarlandığı 150 yatak kapasiteli hastanede tüm branşlarda, 1’ i hibrit olmak üzere toplam 7 ameliyathane, 3. seviye erişkin ve yeni doğan yoğun bakım üniteleri ile yurtiçi ve yurtdışından geniş bir hasta portföyüne hizmet verilmesi planlanıyor.
2016-2020 yıllarında Konya Selçuk Üniversitesi ‘ nde rektörlük görevi yapan Prof. Dr. Mustafa Şahin‘in akademik direktörlüğünü ; Kocaeli eski İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney ‘ in de başhekimliğini üstlendiği BAH Darıca Hastanesi yurtiçi ve yurtdışından sağlık kuruluşları ve üniversiteler ile yaptığı kapsamlı işbirliği anlaşmalarıyla akademik ve sağlık alanında birçok açılımı hedeflemektedir.
Alanında uzman profesyonel hekim kadrosu ile bariatrik ve metabolik cerrahi (obezite ve diyabet cerrahisi ) , onkolojik cerrahi (kanser cerrahisi) , beyin ve omurilik cerrahisi , mikro cerrahi başta olmak üzere tıbbın birçok alanında özellikli ameliyatların yapılabileceği bir hastane olan BAH Darıca Hastanesi verdiği sağlık hizmetini ülke genelindeki hastalara yaygınlaştırmayı hedeflemektedir.
Uzun yıllar Samsun ‘ daki hastanelerinde yurtdışı sağlık turizmi çalışmalarına ağırlık vermiş olan BAH Grubu, bu alanda edindiği tecrübe ve bilgi birikimini Darıca ‘ da, yeni hastanesinde geliştirmeyi planlıyor.
Sağlık Sektöründe Yapay Zeka Son yıllarda dünyada çeşitli alanlarda kullanılan yapay zeka teknolojisini, hastalara daha özel hizmet sunabilmek adına iş geliştirme programlarına dahil eden hastane , yapay zeka alanındaki gelişmeleri de yakından takip ederek, sağlık hizmetleri sunumuyla birleştirmeyi planlıyor
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.