Slider Üstü Reklam
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C












Sol












Sag

Başkan Büyükakın, ”Tiyatro salonlarında buluşacağımız günleri özlemle bekliyorum”

Başkan Büyükakın, ”Tiyatro salonlarında buluşacağımız günleri özlemle bekliyorum”
26.03.2021
A+
A-

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, tiyatronun toplumların uygarlık düzeyinin en önemli göstergesi olduğunu ifade etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın çok önemli oyun ve organizasyonlara imza attığını vurgulayan Başkan Büyükakın, ‘’Kültür ve sanat toplumları bir arada tutan ortak değerlerdir. Yaşamın bir parçası olan tiyatro sahnesinde ise insanlığa ait tüm değerler bulunur. Binlerce yıldır kültürleri ayakta tutan ve pek çok sanat dalına ilham veren tiyatro ateşi Kocaeli’mizde yanmaya devam ediyor. Kocaeli’mizde sanat, yükselen bir değerdir. Bir sanayi kenti olan Kocaeli, aynı zamanda kültür ve sanatla da adından söz ettirmektedir’’ ifadesini kullandı.

Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın pandemi sürecinde de online oyunlarla Kocaeli halkının moral seviyesini yükselttiğini hatırlatan Başkan Büyükakın, ‘’Yaşamla doğrudan örtüşebilen tiyatro, aslında yaşamın ta kendisidir. Tiyatro, insanlık tarihi boyunca evrensel duygu ve düşüncelerin topluma aktarıldığı en önemli sanat dallarından biri olmuştur. Kocaeli Şehir Tiyatroları’yla Kocaelili tiyatro severler arasında özel bir bağ var. Sanata ve sanatçıya verilen değer, bir toplumun gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergesidir.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününde Türk tiyatrosunun gelişmesine ve sevdirilmesine katkıda bulunan değerli tiyatrocuların, tiyatronun kitlelere sunulmasında yer alan tüm emekçilerin ve tiyatro severlerin bu anlamlı gününü kutluyorum. Kocaelili sanatseverlerle pandemi sürecinin ardından tekrar tiyatro salonlarında buluşacağımız günleri özlemle bekliyorum’’ açıklamasını yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.