Kocaeli °C
Yuvacık Barajı’nda iki günde su seviyesinde %15 sevindiren artış!

Yuvacık Barajı’nın doluluk oranı 28 Eylül’de yüzde 33 seviyesinde olan 2 günde yüzde 48 seviyesine yükseldi. Namazgah Barajı’nda da doluluk yüzde 54’ten yüzde 66’ya çıkarken, İhsaniye Barajı yüzde 52’den yüzde 54’e yükseldi.
Yuvacık Barajı’nda yaz aylarında yaşanan düşüş, son yağışlarla birlikte yerini yükselişe bıraktı. İSU Genel Müdürlüğü verilerine göre 28 Eylül’de yüzde 33 olan barajın doluluk oranı, 30 Eylül itibariyle yüzde 48’e yükseldi. Böylece Yuvacık Barajı’nın doluluk oranında yalnızca 2 günde 15 puanlık artış yaşandı.
NAMAZGAH’TA YÜZDE 12 ARTTI
Yağışlardan etkilenen bir diğer baraj ise Namazgah oldu. 28 Eylül’de yüzde 54 doluluk oranına sahip olan Namazgah Barajı, 30 Eylül itibariyle yüzde 66 seviyesine ulaştı. Böylece barajın doluluk oranı 2 günde 12 puan arttı. İhsaniye Barajı’nda ise 28 Eylül’de yüzde 52 olan doluluk oranı yüzde 54’e yükseldi. Böylece üç barajda da son iki günde doluluk oranlarında artış kaydedildi.


YORUMLAR