Slider Üstü Reklam
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C












Sol












Sag

Başkan Büyükakın’dan Büyük İddia, Ankara ve İzmir’in bizimle rekabet etme şansı yok

Başkan Büyükakın’dan Büyük İddia,  Ankara ve İzmir’in bizimle rekabet etme şansı yok
27.03.2026
A+
A-

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ulaşım aracı hizmete alım töreninde “Kıyaslama yapacak belediye bulamıyoruz. Kendimizle rakibiz. Ankara ve İzmir’in bizle rekabet etme şansı yok” dedi.

Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen  Toplu Taşıma Araçları Hizmet Alım Töreni’nde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Büyükakın; “Rakamlarla arası iyi olan biriyim. Ama akılda tutmak zorlaşıyor. Yetişemiyoruz. Sürekli bir yenilenme ve yatırım çalışması var. 3 ay önce 68 aracımızı yollarımıza seferber etmiştik. Şimdi 55 aracı hizmete alıyoruz. Yatırım bedeli 2 milyar 528 milyon lira. İnanılmaz bir bütçe aslında. Geçen yıl bütçemiz 50 milyar lira. 2.5 milyarlık otobüs almışız. Diğer rakamları söylemiyorum bile kıyaslama yapmak isterdim aslında. Şu belediye şu kadar gibi. Ama kıyaslayacak bir belediye bulamadığımız için, kendimizle rakip olduğumuz için sadece bizim rakamlarımızdan bahsedeceğim. Son 7 yılda gidin bakın hangi büyükşehir kaç otobüs almış hepsini göreceksiniz. Ne Ankara ne İzmir hiç birinin bizle rekabet etme şansı yok. Son 7 yılda elimizdeki araç filosunun yaş ortalamasını 6.8’den 5.1’e düşürdük. Türkiye’nin en genç araç filosuna sahibiz. 7 yılda araç sayımızı ikiye katladık.

Türkiye’nin en borçlu belediyesi diyememeye başladılar. Bilgi doğru değildi. İyice mahcup olmaya başladılar. 55 otobüs aldık dediğinizde ne olmuş deyip geçiliyor. Gidip İzmir’e bakın kaç tane almış öyle kıyaslayın. İzmir’de toplu taşımayı neredeyse kendileri yaparlar. Daha fazla almaları gerekir ama aynı performansı yakalamaları mümkün değil.

Biz kendimizle yarışıyoruz. Kimseyi ölçü almıyoruz. Bunu yapmaya devam edeceğiz. Onlar da bizi izlemeye devam edecekler. KBB gerçekten belediyecilik okulu formuna döndü. Toplu taşımada neler yapalım dendiğinde Kocaeli’deki örnekler gösteriliyor. Diğer konularda da örnek bir belediyecilik sergiliyoruz. Bahane değil hizmet üretiyoruz.

Erkek şoförlerimiz alınmasın. Kadın şoförler standardı yükseltti. Hele ki erkeklerin trafikteki, davranışlarını gördüğünüzde, otobüsün şoförünün kadın olduğunu görünce her halde kendine çeki düzen verdiğini düşünüyorum. 12 kadın şoför arkadaşımız daha gelecek. Babasının taksi emanet etmediği kızımıza biz 18 metrelik otobüsü teslim ediyoruz ve gayet iyi gidiyorlar. Onlara güveniyoruz. Onların özgüveni artmalı cesaretleri artmalı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.