Dilovası’nda Kaymakam Dr. Metin Kubilay’ın önderliğinde Zaferin 100. Yılı Kutlandı

30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı, Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay’ın önderliğinde büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı.
Dr. Metin Kubilay. Kaymakamlık Makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları daha sonra Belediye önündeki meydanda, Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla devam etti.
Burada düzenlenen proğramada Kaymakam Dr. Metin Kubilay ve Belediye Başkanı Hamza Şayir, halkın ve vatandaşların bayramlını kutladı. Kutlamalara Emniyet Müdürü Turgut Yazar, İlçe Jandarma Komutanı Sait Arı, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Akın Büyüköztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, Gençlik ve Spor Müdürü Murat Babaoğlu, Nüfus Müdürü Hasan İstif, İlçe Mal Müdürü Davut Temizkan, İlçe Müftüsü Recep Apaydın ve diğer daire amir ve müdürleri, AK Parti İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, MHP İlçe Başkanı Ali Demiray, CHP İlçe Başkanı Gökalp Erenoğlu, DEVA Partisi ilçe Başkanı Ali Çelik, mahalle muhtarları, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın günün anlam ve önemini anlatan mesajı okundu. Dilovası İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Astsubay Üst Çavuş Yılmaz Doğan’da günün anlamını belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra Yahya Kaptan Anadolu Lisesi öğrencilerinin okuduğu şiir dinletileri ile devam etti. kahramanlık türkülerinin seslendirdiği türkülerden program sona erdi.
